Broccoli cu ardei capia si sos asiatic este un alt mod de preparare si servire a acestei legume atat de controversata. Aceasta reteta va asigura si succesul preparatului si cu siguranta veti vrea sa o repetati.
Broccoli se taie ca si conopida, in buchetele mici. Se spala sub jet de apa rece si apoi se pun intr-o sita pe o oala cu apa care clocoteste. Peste oala se pune capac. Se fierb in acest mod maxim 10 minute la foc mediu. Se poate prepara si la oala de gatit cu aburi.
Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune intr-un castronel.
La fel procedam si cu usturoiul, care se adauga peste ghimbir.
Ardeiul iute se toaca foarte marunt si se pune si el in castronel. Daca nu vreti sa fie sosul iute, eliminati semintele. Daca va place iute, lasati-le.
Adaugam in castron zeama stoarsa de la lime, 1 lingura de ulei de seminte de susan, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet balsamic, un praf sanatos de sare si foarte putin piper macinat. Amestecam bine.
Ardeiul capia se toaca marunt.
Cand s-a facut broccoli, se scoate pe farfurie, se presara ardeiul capia tocat si apoi se adauga peste toate sosul, care trebuie imprastiat peste tot. Gustati si, daca mai doriti, mai puteti adauga putina sare si piper, dupa gust.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Broccoli cu ardei capia si sos asiatic se serveste cald, la cina, ca preparat de post sau ca garnitura la fripturi sau gratare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii