Briam grecesc

O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.

Portii
4
Timp pregatire
900 minute
Complexitate
medie
Briam grecesc

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • O mână de fasole verde
  • 250 de grame de brânză feta
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de sos de roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Puțin cimbru sau busuioc și puțin pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se taie toate legumele în bucați mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.

2. În tavă se pun lingurile de bulion sau sos de rosii, iar deasupra se așază legumele tăiate.

3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul. Nu punem apă. Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.

4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade C.

5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.

6. Se gătesc la 180 de grade C, aproximativ 40- 50 de minute. Eu am aprins la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.

7. După aproximativ acest timp, scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.

8. Tăiem brânza feta în bucățle și o punem peste mâncare.

9. Dăm la cuptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.

10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.

Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce