Azuki cu legume si bacon

Bogat in carbohidrati, cu 20mg de proteine pe 100g si 17 mg fibre, azuki este cunoscut ca remediu impotriva oboselii, sporind vioiciunea corpului prin convertirea carbohidratilor in energie. O suta de grame de azuki contine 75mg de calciu si mai este bogat si in potasiu care scade presiunea sangelui, fosfor,vitamina A.

Complexitate
redusa
Azuki cu legume si bacon

Ingrediente

  • 200 gr de fasole azuki verde( exista si varianta rosie)
  • 200 gr de pancetta sau bacon
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • Sare
  • piper
  • 800 ml de supa de legume(sau carne dupa placerea fiecaruia)
  • Frunze de patrunjel sau telina

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie in putin ulei de masline la calit. Se adauga baconul sau pancetta cubulete si se lasa la prajit vreo 2 minute. Apoi se completeaza cu legumele taiate marunt si se mai lasa 2-3 minute.
Fasolea se spala in 2-3 ape si apoi se adauga peste legume se adauga putina supa, piper si se lasa la fiert, adaugandu-se din cand in cand supa. Cartoful se taie cubulete si se adauga cand incepe sa fiarba totul.
Va sugerez sa adaugati sarea la sfarsit pentru a evita indurirea cojii de fasole.
Nu am inmuiat fasolea inainte, avand boabele micute asa ca lintea se coace destul de repede
La sfarsit se adauga frunze de patrunjel sau de telina.


Azuki cu legume si bacon se poate transforma intr-o supica crescand cantitatea de supa dupa placerea fiecaruia.

Reteta de azuki cu legume si bacon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia