Ardei iuti umpluti

O mancare migaloasa, ardeii iuti umpluti sunt insa un rasfat pentru iubitorii de "picanterii"

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ardei iuti umpluti

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10-12 ardei iuti( mari)
  • 1/2 cescuta ulei de masline
  • umplutura:
  • 300g carne tocata (preferabil de vaca sau vitel)
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pesment
  • 1/2 lingurita nuscsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2 lingurite de zahar( am pus brun)
  • 1 ou
  • patrunjel
  • pentru sos:
  • 1/2 cescuta(capuccino) de apa
  • 1/2 cescuta ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).

Se taie longitudinal si li se scot samburii. Se umplu cu pasta de carne ,mai multa sau mai putina, dupa cum vreti sa arate( eu am umplut decat 10 si i-am umflat bine,umpland 12 , vor fi mai "slabuti" pastrand forma de ardei). Se aseaza ardeii umpluti in tigaia,unul langa altul, se prepara sosul si se toarna peste ei,aproape ii acopera. Se fiert neacoperiti 15 minute si apoi altele 20 acoperind tigaia cu un capac. Se iau de pe foc si se lasa sa se odihneasca acoperiti inca o jumatate de ora.


Ardeii iuti umpluti se servesc cu placere si cu o cana de apa rece langa ...pentru orice eventualitate.

Reteta de ardei iuti umpluti a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Boscodina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia