coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac
coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).
Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15'. In acest fel se vor curata foarte usor.
Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei.
Dupa 2-3 min se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa adaugam adaugam orezul. Il scurgem cam 3-4 minute inainte de timpul indicat pe pachet. Se scurge de de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.
Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse s i se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.
Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.
Eu i-am lasat pe foc 15' si alte 10' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.
Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniPentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii