Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 capatani de anghinare de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1 mana de migdale intregi
  • tocate marunt
  • 2 maini de pesmet granulat
  • 1 mana de menta proaspata
  • tocata marunt
  • 1 mana de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline extravirgin
  • 2 pahare de vin alb

Mod de preparare

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal. Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos. Aruncati o privire inauntru si verificati daca ati reusit sa indepartati cea mai mare parte a miezului. Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze. Pana ce veti fi terminat de pregatit toate capatanile, va veti fi obisnuit cu aceasta tehnica. In cele din urma, veti avea 8 capatani curatate.

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline. Amestecati energic cu mainile compozitia rezultata si introduceti-o in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Aveti nevoie de un vas de marime potrivita pentru cuptor, in care sa puneti una langa alta anghinarele umplute. Presarati deasupra acestora, in vas, compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline extravirgin si apoi turnati vinul. Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.
Serviti la masa cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.

Alte retete recomandate:

Tocanita de legume

Vinete la cuptor

Cocktail cu fructe de mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia