Scoici umplute

Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se t

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2
  • 5 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • 3 linguri pesmet
  • 100 gr ciuperci
  • 10 scoici
  • 1
  • 5 pahare vin alb
  • 4 bucati arpagic
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 frunza dafin
  • hatmatuchi
  • patrunjel verde
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar supa

Mod de preparare

Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se taie si se arunca partea neagra si se fierb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-un vas, pe foc, cu un pahar cu apa si 50 gr unt, apoi se taie marunt. Se marunteste deasemenea si carnea scoicilor fierte. Se face sosul din 50 gr unt, faina si jumatate pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile. Se adauga un galbenus de ou, sare si piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-un vas pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile scobite si spalate bine, in prealabil. Se asaza apoi scoicile umplute intr-un vas, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Bors de peste

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce