Scoici cu prosciutto, rosii si fasole alba batuta

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau la treapta a 9-a la cel pe gaz. Asezonati rosiile si presarati-le cu oregano. Stropiti-le cu ulei de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 rosii
  • sare
  • piper negru
  • oregano
  • ulei de masline
  • 8 felii de prosciutto
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1- 2 ardei iuti
  • 4- 6 fileuri de ansoa
  • 400 gr conserva de fasole cannellini sau fasole boabe
  • 12- 16 scoici
  • frunze de rucola

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau la treapta a 9-a la cel pe gaz. Asezonati rosiile si presarati-le cu oregano. Stropiti-le cu ulei de masline si coaceti-le la cuptor, cu partea cu pielita in jos, circa 10-15 minute. Plasati feliile de prosciutto langa rosii si continuati sa le coaceti timp de inca 10 minute, pana cand rosiile au devenit suculente, iar sunca suficient de crocanta. Intr-o tigaie, caliti usturoiul, ardeii iuti si ansoa, in putin ulei de masline, aproximativ un minut. Adaugati fasolea si mai prajiti cateva minute inainte de a adauga un pahar cu apa. Cand fierbe totul, zdrobiti ingredientele usor, pentru a obtine un piure mai gros. Puteti sa mai adaugati in compozitie putina apa, daca e necesar. Asezonati cu putin ulei de masline extravirgin picant, sare si piper negru proaspat macinat. Asezonati si scoicile, apoi frigeti-le intr-o tigaie, cu putin ulei de masline, timp de

2 minute, fara sa le atingeti. Verificati daca s-au facut si continuati sa le gatiti pana cand au capatat o crusta dulce caramelizata iar apoi intoarceti-le si procedati la fel si cu cealalta parte. Puneti-le intr-un bol si acoperiti-le cu un strat subtire de dressing din ulei de masline si suc de lamaie. Puneti o parte din piureul de fasole pe fiecare farfurie, raspanditi deasupra rosiile, prosciutto-ul si scoicile si finalizati presarand niste frunze picante de salata de rucola.
Puneti o parte din piureul de fasole pe fiecare farfurie, raspanditi deasupra rosiile, prosciutto-ul si scoicile si finalizati presarand niste frunze picante de salata de rucola.

Alte retete culinare:

Iahnie de fasole cu afumatura

Cartofi la cuptor

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce