Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu pui la cuptor aveti nevoie de carne de pui, creveti, cartofi si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Ingrediente

  • 500g carne de pui (eu am avut piept de pui)
  • 10 bucati de creveti
  • 3 cartofi mari
  • condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • marghiran
  • cimbru
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 3 linguri de catina proaspata sau congelata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de pui la cuptor mai intai pregatim bucatile de pui. Intr-un vas care merge la cuptor punem uleiul, usturoiul si catina zdrobite,condimentele, sosul de soia, boia, sare, piper si ungem puiul cu acest amestec. Punem capacul si lasam la frigider aproximativ 1h.

Intre timp curatam cartofii de coaja, ii taiem in bucati potrivite si ii ungem cu un amestec de ulei, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de boia, condimente la alegere (eu am pus amestec de busuioc, oregano, cimbru). Scoatem vasul de la frigider, adaugam cartofii, punem capacul si lasam la cuptor aproximativ 45min pana cand cartofii sunt facuti.

Puteti sa lasati 30min cu capacul pus si restul de timp pana la preparare completa fara capac pentru a avea cartofii rumeni.


Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina se serveste cald alaturi de salata preferata, in cazul nostru salata de sfecla rosie preparata ieri. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce