Linte rosie cu peste

Lintea se spala in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu usturoiul intreg, foaia de dafin, sare si putin piper. Pestele se pune si el la fiert

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Linte rosie cu peste

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 4-5 bucati de peste
  • 500 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 1-2 lamai
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 leg de patrunjel verde
  • 1 leg de marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lintea se spala in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu usturoiul intreg, foaia de dafin, sare si putin piper.

Pestele se pune si el la fiert, la foc mic, in supa de legume.

Cand lintea incepe sa fiarba, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la fiert inca vreo 10 minute.

In timp ce fierb toate cele se pregateste un platou pe care se aseaza un strat de patrunjel tocat.

Se scoate cu grija pestele si se pune peste stratul de patrunjel.

Peste peste se pune lintea fiarta. Peste linte se stoarce o lamaie si se pune si o lingura de ulei de masline.

Se lasa cateva minute sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu marar tocat si felii de lamaie.


Pofta buna!

Reteta Linte rosie cu peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu linte gasiti aici:

Mancarica de linte,

Salata de linte cu legume,

Supa-crema de linte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia