Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Creveti prajiti, simpli, in tigaie sunt cei mai deliciosi. Crevetii vor lua aromele celorlalte ingrediente: ghimbir, usturoi si arei iute. Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • decojit si ras marunt
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 2-3 ardei iuti rosii proaspeti
  • fara seminte si tocati marunt
  • 16 creveti-tigru mari
  • intregi si cruzi
  • decorticati sau nu
  • 1-2 lamai
  • dupa gust
  • 1 mana buna de patrunjel cu frunza lata
  • proaspat
  • tocat mare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 felii lungi de ciabatta
  • rumenite

Mod de preparare

Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduceti focul si stoarceti in compozitie sucul de la 1 lamaie.

Adaugati patrunjelul si inca vreo 2 linguri de ulei de masline. Amestecati si luati de pe foc. Ar trebui sa fi obtinut un sos bun si suculent - gustati. S-ar putea sa mai necesite inca putin suc de lamaie. Asezonati dupa gust.


Serviti crevetii prajitit cu usturoi, ghimbir si ardei iute cu ciabatta, ca sa puteti savura cat mai mult sos. Trebuie doar sa aduceti la masa cateva boluri pline cu acest fel de mancare si sa va lasati amicii sa se infrupte. Eu pun mereu ceva mai mult ardei iute si ma asigur ca am pus la rece un vin bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce