Tocana de hribi cu lapte de cocos

Cum transformi o tocana delicioasa si cremoasa de ciuperci intr-o mancare de post? Simplu! Folosesti lapte de cocos si ai o tocana de ciuperci de post delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocana de hribi cu lapte de cocos

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 34 catei de usturoi
  • 50 g hribi deshidratati
  • 2 lg ulei
  • 5 lg lapte de cocos
  • 2 lg de faina
  • sare dupa gust
  • putin piper
  • condiment Vito
  • 1 lg frunze uscate de patrunjel

Mod de preparare

Intr-un bol cu apa calda punem hribii deshidratati la inmuiat, pana calim ceapa.
Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le punem la calit in tigaia incinsa cu 2 lg de ulei si 2 lg de apa. Pe parcurs mai adaugam apa cand e necesar. Lasam la foc pana ceapa devine translucida.
Cand ceapa si usturoiul sunt calite, scoatem hribii din apa, ii stoarcem si ii tocam cat de marunt dorim. Ii adaugam in tigaie si punem apa peste ei cat sa ii acopere. Condimentam putin cu sare si Vito. Acoperim cu capac.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mediu spre mare (sau pana sunt fierti hribii).
Separat intr-un bol micut punem 2 lg de faina si adaugam treptat cele 5 lg de lapte de cocos (ca la maioneza) avand grija sa nu se faca cocoloase. Eu folosesc lapte de cocos TaoTao luat din Kaufland. Pretul este in jur de 7 lei si il gasiti la raftul cu produse asiatice.
Turnam amestecul de faina cu lapte de cocos peste hribi, amestecam usor intr-un singur sens si mai lasam 2 minute la fiert.
Apoi luam de pe foc, adaugam putin piper, gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie, adaugam patrunjelul, amestecam si e gata.

Cele doua functii care ma atrag ale aparatului Philips Multicooker sunt: functia 3D care perimite incalzirea uniforma a mancarii si cronometrului de presetare care imi ofera libertate de miscare


Servim tocana de hribi calda, langa piure, pilaf, mamaliga, sau ... pur si simplu, cu paine si atat :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce