Tarta cu ciuperci

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru 30 de minute. Intre timp,

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 50ml apa
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 100g masline
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 150g bacon
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru 30 de minute. Intre timp, curatati ciupercile si morcovul, spalati-le si taiati ciupercile in feliute iar morcovul in cubulete. Incingeti intr-o tigaie 50ml ulei si caliti ciupercile impreuna cu morcovul si cu baconul taiat bastonase. Dupa 10 minute adaugati maslinele tocate si patrunjelul tocat marunt. Potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci. Lasati 10 minute sa se raceasca si adaugati ouale batute bine cu un praf de sare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta si intepati-l cu o furculita din loc in loc. Coaceti aluatul 10 minute la foc potrivit, apoi puneti peste acesta amestecul cu ciuperci. Coaceti tarta pana cand se rumeneste frumos si lasati-o 15 minute sa se raceasca inainte de a o portiona.
Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Iepure cu ciuperci si smantana

Tocanita taraneasca de ciuperci

Drob de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia