Snitelul vegetarian din cartofi

Snitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • morcovi - 750 g
  • telina radacina - 150 g
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel radacina - 200 g
  • pastarnac radacina - 200 g
  • oua - 4 bucati
  • faina - 75 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 200 ml
  • pesmet - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Snitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de cartofi se spala, se introduc in apa cu sare si se fierb in coaja, se curata si se paseaza sau se dau prin masina de tocat. Restul cantitatii de cartofi se curata, se spala, se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei, se amesteca cu legumele taiate (morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac), se adauga cartofii pasati, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde si se amesteca. Se modeleaza in forma de snitel. Se trec prin faina, restul de oua batute, pesmet si se frig in ulei.

Snitelul vegetarian din cartofi se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde si unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce