Snitel crocant cu sos de ciuperci

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de 1 cm grosime si se pune intr-un vas.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Snitel crocant cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • Snitel:
  • 1 kg fleica vitel
  • 3 cepe
  • taiate solzisori
  • 1/4c dry sherry
  • 1/3 c brandy
  • 1 c faina
  • 3 oua
  • batute usor
  • 2 c pesmet
  • 1/2 c branza parmesan
  • rasa
  • 125 g unt.
  • Sos ciuperci:
  • 90 g unt
  • 750 g ciupercute
  • taiate pe jumatate
  • 1/4 c faina
  • 1 si 1/2 c supa concentrata de vita
  • 1/2 c smantana.
  • Masuri echivalente: 1c = o cana de 250ml

Mod de preparare

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de1 cm grosime si se pune intr-un vas. Se adauga ceapa taiata si coniacul. Se amesteca si se lasa sa stea 3-4 ore (vasul acoperit, la frigider). Se scoate carnea, se sterge pe servetele, iar ceapa si coniacul se pastreaza pt. sosul de ciuperci. Se da carnea prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet amestecat cu parmesan ras. Se prajeste in unt, pe ambele parti, cateva minute (nu prea mult, sa nu se intareasca!). Se scot snitelele si se pun pe hartie absorbanta. Se acopera sa stea calde si se trece la prepararea sosului.
Pt. sos, se caleste ceapa in unt, pana se patrunde putin. Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa 2 min pe foc, dupa care se adauga supa concentrata ( in loc de supa puteti folosi 200ml lapte + o cana de apa + 2 cuburi Knorr de vita) si coniacul ramas. Se lasa putin sa se patrunda ciupercile, se adauga faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa se ingroase putin, apoi se opreste focul. Se adauga smantana si, eventual, patrunjel tocat.


Peste snitele crocante se pune sosul de ciuperci si se servesc alaturi de o salata de fasole verde cu usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce