Mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan

Mamaliga a trecut demult pragul de mancare simpla, servita in loc de paine. O mancare delicioasa, consistenta si sanatoasa este mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan.

Complexitate
redusa
Mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan

Ingrediente

  • 225 g ciuperci mixte (de padure si champignon)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • frunzele de la o crenguta de cimbrisor
  • 4 linguri de smantana grasa
  • 7g pesmet alb
  • 15g parmezan ras
  • sare si piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450ml apa
  • 75g malai grisat
  • 25g parmezan ras
  • 15g unt

Mod de preparare

In primul rand preparam mamaliga. Punem apa la fiert, iar cand este in clocot turnam in fir subtire malaiul, amestecand continuu. Reducem temperatura si mai fierbem mamaliga inca 10 minute, pana cand se desprinde pe marginile oalei. Intre timp ungem o tava putin adanca pentru cuptor cu ulei de masline si o tapetam cu folie.

Luam mamaliga de pe foc, adaugam parmezanul ras, untul si sare dupa gust. Turnam mamaliga in tava pregatita si dam la frigider pentru o ora.

Spalam si curatam ciupercile si le taiem in felii. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si calim ciupercile impreuna cu cimbrisorul, usturoiul, sare si piper negru dupa gust, pana cand s-au fragezit si surplusul de lichid s-a evaporat.

Adaugam smantana si lasam sa dea in clocot, pana se ingroasa putin.

Scoatem tava cu mamaliga de la frigider, turnam amestecul de ciuperci deasupra. Preincalzim cuptorul la 200 de grade celsius.

Amestecam parmezanul ras impreuna cu pesmetul si cu putina sare si piper, si presaram deasupra. Dam mamaliga astfel preparata la cuptor pentru 20 de minute.


Mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan se serveste taiata felii, calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce