Se poate consuma cald sau rece (reteta originala Stefan Vitca)
Creierul se lasă la decongelat în apă rece, peste 10 ore; între timp se mai schimbă apa, după care se scoate, se spală bine și se stoarce.
Se pregătește o oală cu apă la foc în care adăugăm sare și lingura de oțet, când apa este caldă, se adăugă creierul și se lasă la fiert pe foc mediu 20-30 min.
Intre timp se curăță și se taie ceapa și ciupercile.
Într-o tigaie se topește untul după care adăugăm ciupercile care se înăbușesc la foc mediu, până scade și rămâne untul uleios limpede, atunci se adaugă ceapa tăiată și se mai lasă la foc mediu până se rumenesc frumos, atunci se toarnă vinul peste și se mai lasă 5 min. pe foc până scade și rămâne sos, între timp creierul fiert se scoate și se stoarce bine după care se pune într-o cratiță mai mare pusă la foc mediu în care se încălzește uleiul de măsline, se lasă pe foc 10 min. după care se toarnă sosul de ciuperci cu ceapă peste creier și gata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii