Clatite cu cascaval Delaco Sofia

Clatitele cu cascaval Delaco Sofia, ciuperci si sunca sunt delicioase si nu sunt deloc greu de preparat. Clatitele umplute se rumenesc frumos la cuptor, fiind pe placul intregii familii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu cascaval Delaco Sofia

Ingrediente

  • serif;>Aluat
  • serif;>: 100g faina
  • 300ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un cubulet de unt topit
  • serif;>Umplutura:
  • serif;> 300g ciuperci (galbiori de preferinta)
  • 200g sunca presata
  • 150g ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de patrunjel maruntit
  • 125ml smantana
  • sare
  • piper si 120g cascaval Sofia
  • serif;>Decorare
  • serif;> – 100g cascaval Sofia razuit
  • unt pentru uns tava si 20g unt maruntit
  • 60ml smantana
  • o lingura de arpagic taiat rondele

Mod de preparare

Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul si amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Intr-o tigaie torni untul topit, dupa care pui putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie.

Speli ciupercile si le tai marunt iar sunca o tai cubulete de aproximativ 1/2cm.

Tai marunt ceapa verde si catelul de usturoi dupa care le calesti putin intr-o tigaie cu ulei incins.

Adaugi sunca si ciupercile pe care le prajesti usor.

Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 minute. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper si lasi totul sa se raceasca putin.

Tai cascavalul Sofia in cubulete de aproximativ 1/2cm pecare le adaugi la compozitie.

Umpli clatitele, le rulezi si le asezi pe forma unsa cu unt.

Presari cascavalul razuit, untul maruntit si peste torni smantana.

Bagi forma in cuptorul incins (200C) si lasi la copt aproximativ 12-15 minute.

 


Cand sunt gata clatitele cu cascaval Delaco Sofia presari arpagicul marntit deasupra si servesti cat este cald.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce