Aceasta reteta de ciuperci umplute cu spanac, branza cu mucegai albastru si seminte de pin va iesi delicioasa daca veti folosi bureti de camp cu palarii mari.
1. Daca alegi sa prepari ciupercile pe gratar, pregateste focul cu 30 de minute inainte sa incepi sa le gatesti. Daca folosesti un cuptor, porneste-l cu 10 minute inainte si incinge-l la 230 grade.
2. Spala spanacul si scutura-l de apa. Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o cratita mare, adauga spanacul si caleste-l, amestecand incontinuu, pana cand se inmoaie si se lasa la fundul cratitei. Toarna-l intr-o strecuratoare pt a elimina zeama si apoi toaca-l marunt.
3. Incinge doua linguri de ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata si usturoiul si caleste-le 4 minute, pana se inmoaie. Adauga rosiile si zeama de lamaie si lasa sa fiarba 10 minute. Adauga spanacul si semintele de pin prajite, amesteca bine si asezoneaza dupa gust.
4. Indeparteaza coditele ciupercilor, stropeste-le pe ambele parti cu ulei de masline, sareaza si pipereaza din belsug. Prajeste-le prima data pe un gratar timp de 4 minute, cu lamele in jos. Transfera-le pe o farfurie, cu lamele in sus si umple-le prima data cu amestecul de spanac apoi cu branza cu mucegai razuita mare. Aseaza-le din nou pe gratar si prajeste-le 9-10 minute pana cand ciupercile devin fragede iar branza incepe sa se topeasca.
La fel se procedeaza si daca doriti sa le faceti in cuptor.
Ciupercile umplute cu spanac, branza si muguri de pin se servesc calde, ca si garnitura langa gratar sau friptura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii