Ciulama de ciuperci cu smanatana

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa. S

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura de faina
  • 50 ml de smantana
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa.

Se adauga ciupercile si 1 lingurita de boia de ardei. Se stinge cu 50 ml apa, se adauga o lingurita de sare si se fierbe inabusit, sub capac, pana se inmoaie ciupercile.

Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Apoi se presara cu o lingurita de faina, se amesteca, se adauga 50 ml smantana si iar se amesteca sa se integreze bine faina.

Se stinge cu 150 ml apa rece sau atata cat sos se doreste, se amesteca sa nu se prinda si se mai da un clocot.

Ciulamaua este gata cand particulele de grasime dispar de pe suprafata preparatului.

Gustul ciulamalei se evidentiaza alaturi de orez fiert pe aburi sau paste (galuste).

Daca se serveste cu paste, se stinge cu mai putina apa, deoarece aceste paste nu absorb prea mult lichid.

Se pastreaza la rece.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati

Mancare de dovlecei

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
1
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia