Chec de ciuperci si marar

Checul de ciuperci si marar este un aperitiv rapid si delicios. Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Chec de ciuperci si marar

Ingrediente

  • 3 cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura mare de marar
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Checul de ciuperci si marar este un aperitiv rapid si delicios. Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca (350°F). Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic


Checul de ciuperci si marar se serveste cand se raceste ca asa pare mai bun.Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce