Budinca de ciuperci cu patrunjel

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciuperci cu patrunjel

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 200 g
  • lapte - 1 l
  • oua - 4 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • Pentru sos:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt pentru sos. (Ciupercile conservate se spala si se taie in acelasi mod.) Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 75 ml de unt topit se adauga faina dizolvata in lapte rece si sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile inabusite in ulei, oua, patrunjel verde, piper si se amesteca. in tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci inabusite in 50 ml ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml supa de oase. Se continua fierberea cca 20 minute, adaugandu-se cantitatea ramasa din supa de oase, smantana, patrunjel verde, sare si piper.



Budinca de ciuperci cu patrunjel se serveste calda, cu sos alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce