Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt.
Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt pentru sos. (Ciupercile conservate se spala si se taie in acelasi mod.) Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 75 ml de unt topit se adauga faina dizolvata in lapte rece si sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile inabusite in ulei, oua, patrunjel verde, piper si se amesteca. in tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci inabusite in 50 ml ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml supa de oase. Se continua fierberea cca 20 minute, adaugandu-se cantitatea ramasa din supa de oase, smantana, patrunjel verde, sare si piper.
Budinca de ciuperci cu patrunjel se serveste calda, cu sos alaturi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii