Budinca de ciuperci cu cascaval

Budinca de ciuperci cu cascaval este un aperitiv consistent si delicios. Ciupercile se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciuperci cu cascaval

Ingrediente

  • Pentru 10 portii
  • ciuperci din conserva - 900 g
  • ceapa - 150 g
  • margarina - 250 g
  • faina - 150 g
  • cascaval - 200 g
  • oua - 5 bucati
  • lapte - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • pesmet - 50 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Budinca de ciuperci cu cascaval este un aperitiv consistent si delicios. Ciupercile se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ciupercile se inabusa in jumatate din cantitatea de margarina impreuna cu ceapa, piperul si sarea. Se adauga cubul MAGGI, cca 400 ml apa fierbinte si se fierb inabusit pana scade lichidul. Separat, se topeste margarina (75 g), se adauga faina dizolvata in 200 ml lapte caldut, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte si galbenusurile amestecate. Compozitia se uniformizeaza si se retrage vasul de pe foc. Albusurile se bat spuma, se amesteca cu sosul alb obtinut si ciupercile inabusite, rezultand o compozitie uniforma. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu margarina si tapetat cu pesmet si se introduce la cuptor, la foc potrivit.



Budinca de ciuperci cu cascaval se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia