Budinca de ciuperci

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea. Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 120 g unt (margarina ori ulei)
  • o ceapa mare
  • 250 g smantana
  • 150 g franzela
  • 350 ml lapte
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ori telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea.

Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sare si piper.

Lasati vasul la foc domol pana cand apa scade aproape complet, apoi inchideti focul.

Cand ciupercile sunt reci, puneti franzela muiata in lapte, zdrobita cu furculita, adaugati tot aici cascavalul ras, smantana, galbenusurile, faina dezlegata cu apa rece, patrunjel si marar.

Omogenizati compozitia, bateti albusurile spuma tare, puneti-le in amestec cu grija sa nu cada si turnati totul intr-un vas de 3 litri, uns cu unt si tapetat cu margarina.

Dati vasul la cuptorul fierbinte, pe baie de aburi, pentru 45-50 de minute.
Rasturnati budinca de ciuperci pe un platou adanc si aduceti-o la masa pudrata cu cascaval ras.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia