Budinca cu ciuperci

Budinca cu ciuperci poate inlocui cu succes orice masa care contine carne si poate fi la fel de delicioasa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1/2 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • margarina sau ulei
  • 50 g ceapa
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 lingurita de sare
  • un varf de cutit piper
  • 200 ml smantana
  • 150 g franzela
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina
  • 4 oua mari sau 5 oua mijlocii
  • 100 g cascaval sau branza telemea

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile curatate de resturile de pamant si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela inmuiata in lapte (pana cand il absoarbe in intregime) si, apoi, branza rasa, zdrobita bine cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu ati pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se rastoarna intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Cratita se pune pe o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptorul incalzit bine. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan.


Budinca se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce