Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Tocineii la cuptor aromati cu rozmarin sunt o mancare populara in Moldova, dar de fapt tocineii vin din Cehia.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta)
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • rozmarin
  • plante aromatice de la Provance
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei

Mod de preparare

1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare,dupa preferinta.

2. Se unge o tavita cu lei ,se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin..

Se da la cuptor,la foc potrivit,cca.20 -25 minute,pana ce se rumeneste totul frumos.Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.
Pofta buna!


Tocineii la cuptor se servesc cu smantana sau sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia