Tocana de cerb in ceaun

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre timp taiem slanina cubulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de cerb sau spata
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 15-170 g slanina cu carne
  • 70 g unt sau margarina
  • 2-3 cepe rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 6 - 7 boabe de ienupar
  • 5 cuisoare
  • 1 lingura cimbru
  • 500 ml supa de carne
  • 400 g ciuperci
  • Ingrediente suplimentare:
  • 150 ml apa fierbinte
  • 3 linguri afine sau coacaze
  • Sare
  • 50 g unt

Mod de preparare

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore.

Intre timp taiem slanina cubulete si o topim in ceaun, adaugam untul sau margarina, cand grasimea se topeste adaugam carnea si marim focul.

Prajim carnea pe ambele parti. Apoi taiem ceapa marunt ai o adaugam la carne. Presaram cu sare, piper si boia. Acoperim ceaunul si fierbme 20 de minute astfel incat carnea sa lase zeama.

Indepartam capacul sa se evapore apa si lasam carnea sa se prajeasca in suc propriu pana devine moale, acoperim ceaunul pe jumatate.

Diluam cu supa de carne sau apa. Adaugam ciupercile feliate cu 15 minute inainte de terminarea fierberii si le fierbem impreuna pana devin moi.

Putem servi cu garnitura de piure de mere, varza rosie calita sau cartofi fierti.

Putem decora cartofii fierti cu putin gem de afine.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de piept de pui cu paste

Salata cu ton si porumb dulce

Salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia