Tarta cu varza creata

1.Se amesteca toate ingredientele pentru tarta cu 3 linguri de apa rece , apoi se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine 1 ora la frigider. 2.S

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru tarta: 250g.faina
  • 200g. unt moale
  • sare
  • nucsoara rasa proaspat
  • piper
  • 1 galbenus
  • Pentru umplutura: 200g. varza creata taiata fasii
  • 2 ardei rosii taiati jullien
  • 200g. ceapa rosie taiata rondele
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 150g. sunca presata taiata fasii
  • 150g. cascaval ras
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 1/4l. frisca de gatit
  • sare
  • piper
  • faina pentru intins aluatul
  • hartie de copt si fasole boabe pentru coptul tartei

Mod de preparare

1.Se amesteca toate ingredientele pentru tarta cu 3 linguri de apa rece , apoi se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine 1 ora la frigider.

2.Se intinde aluatul pe planseta infainata si se captuseste cu el o forma de tarta ,in care s-a pus hartie de copt, iar deasupra aluatului se pun boabele de fasole, pentru ca aluatul sa se coaca uniform.se coace 15 minute in cuptor preincalzit , la 200*C. Se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele de fasole si hartia de copt.

3.Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pune varza creata si se caleste. Se adauga ardeiul, ceapa, sarea, piperul si nucsoara. Se continua calirea inca 1-2 minute, apoi se ia de pe foc si se pune amestecul peste tarta.

4.Se amesteca ouale cu sarea, piperul si frisca de gatit si se toarna peste tarta. Se pune tarta inca 40 de minute la copt, la 180*C si se lasa sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia