Tarta cu ton si legume

Blat: Arata ca o pizza, dar nu e...asta din cauza ca nu am forma de tarta de care trebe. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un blat, pan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ton si legume

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 gr. faina
  • 125 gr. unt sau margarina
  • eu am pus margarina
  • un praf de sare
  • 4 linguri de apa rece
  • Ingrediente umplutura:
  • un ardei rosu si unul galben
  • o conserva de ton (din aia mare)
  • 6 rosii
  • eu am pus din conserva
  • 2 cepsoare
  • 4 oua
  • un catel de usturoi
  • ulei de masline
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Blat:

Arata ca o pizza, dar nu e...asta din cauza ca nu am forma de tarta de care trebe.

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un blat, pana se curata tot de pe marginile castronului.

Se imbraca aluatul in folie de aluminiu si se da la frig, timp de 30 de minute.

Umplutura:

- Se taie ceapa rondele si usturoiul bucatele mici si se pun la calit in putin ulei de masline;

- se pun ardeii la copt; se curata, se taie bucati nu foarte mici si se adauga peste ceapa;

- se adauga rosiile taiate bucati marisoare;

- se adauga sare, piper, busuioc si patrunjel si se lasa sa fiarba.

Intindem aluatul in forma de tarta, nu in cea de pizza ca mine pentru ca nu mi-a ajuns sa-l ridic si pe margini si a fost si prea subtire...il dam la cuptor la 200 de grade pentru vreo 10 minute...

Peste aluatul precopt, rasturnam ardeii si intindem frumos.

Reteta propusa de alina-lili

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia