Tarta cu cartofi si kaiser

Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal. Seamana un pic cu reteta de musaca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu cartofi si kaiser

Ingrediente

  • -250 gr faina+2 linguri
  • 120 gr unt+50 gr
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei
  • 300 gr bacon afumat
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal.

Preparama mai intai aluatul: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr de unt taiat cubulete, apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul obtinut si il punem la rece pentru 10 minute. Curatam, spalam si taiem cartofii rondele de circa 5 mm grosime.Calim in ulei ceapa curatata si taiata solzisori. Dupa 2 minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri de apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic circa 5 minute.

In alta tigaie topim untul ramas (50 gr), adaugam faina 2 linguri si dupa 1 minut adaugam laptele putin cate putin. Amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa. Oprim focul si lasam 5 minute sa se raceasca,apoi adaugam un ou batut. Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta. Peste aluat punem sosul alb si peste el adaugam baconul taiat marunt. Peste stratul de bacon punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cercuri,unul peste altul. Ungem deasupra cu oul batut si coacem tarta la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.Se poate serivi atat calda cat si rece.


Tarta cu cartofi si kaiser este delicioasa atat calda cat si rece.
Pentru aceasta reteta ar fi foarte utila:Tava rotunda Calve de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce