Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei n
Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci, adaugam 1 lingurita de sare si o calim in 2 dl ulei cateva minute. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, adaugam 1 lingurita cu varf de boia de ardei si ½ lingurita de piper macinat. Apoi adaugam cartofii pasati, si amestecand bine, inca calde, le adaugam la taitei patratele facuti din 350 g de faina. Taiteii asezonati se amesteca cu grija, fara capac, incalzindu-i si se servesc cat sunt calzi.
Se servesc var cu castraveti plamaditi si iarna cu castraveti murati. Se tin in frigider. Dupa parerea multor oameni, sunt mai gustosi a doua zi cand se prajesc putin in timp ce-i incalzim.
Alte retete recomandate
Tocana cu legume
Tocanita ardei
Tocanita de cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii