1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert
1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la temperatura camerei.
Se alege orezul, se pune sub jet de apa puternic si se spala, dandu-l prin mai multe ape pana cand ramane curat. Se pune la fiert orezul in 1/2 l de apa si se da in 2 clocote, se ia de pe foc, apa in care a fiert se arunca si orezul se lasa la scurs.
Se incinge bine uleiul de palmier (atentie, acesta la temperaturi joase capata consistenta untului, asadar trebuie pus din timp la o temperatura care sa ii permita sa ramana in stare lichida), se curata, se spala si se toaca fin cepele si se inabuse in uleiul incins, se adauga orezul scurs bine si se amesteca tot timpul pentru a nu se lipi de vasul in care se prajesc. Cand orezul a capatat un aspect lucios si ceapa un aspect sticlos se iau de pe foc.
In aceasta compozitie se adauga texturatul de soia granule, sarea, piperul mozaic, mararul si cimbrul si se amesteca bine pana ce devine omogen.
Se bat ouale spuma si se toarna in compozitie, se framanta compozitia pana ce ouale se integraza complet.
2. Se aleg fruzele de varza sa fie intregi, netede de marime medie (in functie de cat de mari sau mici vrem sa fie sarmalele).
Se tapeteaza oala in care urmeaza sa fie asezate sarmalele cu frunzele cele mai mari si mai deteriorate, se toaca fideluta cateva frunze si se pun peste frunzele cu care am tapetat.
Se impaturesc sarmalele si se aseaza in oala astfel: un rand sarmalute, un rand varza tocata fideluta putin bulion amestecat cu zema de varza. Procedam astfel pana cand terminan compozitia si am impachetat si aranjat in oala toate sarmalele.
Deasupra acoperim cu varza tocata fideluta si frunze de varza intregi, turnam restul de zeama de varza si bulion si adaugam apa. (Lichidul in care se pun sarmalele la fiert sa nu le acopere.)
Se adauga 200 de grame de ulei de palmier si se pune oala pe foc potrivit, avand grija sa avem la indemana o plita pe care sa o asezam pe flacara, pentru a evita arderea sarmalelor.
Se fierb circa 1 ora.
Nu se pun in cuptor!
Se pot servi fie reci, sau la temperatura camerei, fie calde sau firbinti, cu mamaliga sau paine, iaurt sau smantana.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii