Se pregatesc legumele si carnea. Ceapa se taie pestisori, usturoiul mai maruntel. Se spala, curata si se taie in bucati, de marime potrivita (a nu mai
Se pregatesc legumele si carnea. Ceapa se taie pestisori, usturoiul mai maruntel. Se spala, curata si se taie in bucati, de marime potrivita (a nu mai avea nevoie de cutit). Carnea se taie felioare subtirele. Morcovii, i-am taiat felii subtiri, cu curatatorul de cartofi), iar ciupercile in patru. Se incinge Wok-ul sau o oala de fonta. Turnam uleiul, il lasam la incins, pana urca pe peretele wok-ului (sau testati cu paleta de lemn - daca sfaraie si se fac basici/baloane de ulei in jurul ei, e bun). Carnea se rumeneste 6-7 minute la foc iute de tot. Intre timp se sareaza usor. Dupa ce carnea e usor rumenita, se pastreaza cald. In uleiul ramas se arunca ceapa si usturoiul pentru maxim 30 de secunde si se adauga restul legumelor. Dupa 5 minute adaugam si carnea, condimentam cu sosul de soia, laptele de cocos si sare daca mai e nevoie. Mango chutney si garam masala daca vreti (fac. nu e neaparat nevoie - obtineti un gust picant si bun cu un sos de soia de caliate buna). Dupa 3-4 minute adaugati pastele inmuiate, amestecati si serviti cald. (Pastele se pun la inmuiat 3-4 minute inainte de a le pune in wok). Daca aveti mancarea mai sosoasa, se pot pune pastele direct in sos. Se inmoaie in 4-5 minute.
Se serveste cu orez basmati.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii