Pollo alla diavola

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 50 gr. unt
  • 2 dl sos alla diavola
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa tocata
  • 1 ramulet cimbru verde
  • cateva frunze de dafin
  • 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor)
  • 1 dl vin alb sec
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • piper boabe (chaienna)

Mod de preparare

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presara sare si piper. Se prajeste pe un grill fierbinte, rumenindu-l bine pe ambele parti. Se micsoreaza focul si se continua coacerea intorcandu-l din cand in cand si ungandu-l cu untul topit pana la terminarea coaceri.

Pentru sosul alla diavola: 30 gr unt., 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura ceapa tocata, 1 ramulet cimbru verde, cateva frunze de dafin, 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor), 1 dl vin alb sec, 1 lingura de otet, sare, piper boabe (chaienna). Se pune intr-un vas vinul, otetul, ceapa, cimbrul, frunzele de dafin, putina sare si boabele de piper pisate. Se reduce pe foc lichidul de 2/3, la foc iute si adaugand supa de carne, fierband cateva secunde. Se strecoara si ce completeaza cu patrunjelul si piperul pisat, untul si se mai da la fiert cateva secunde.
Se serveste cu sosul alla diavola.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce