Pollo alla diavola

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 50 gr. unt
  • 2 dl sos alla diavola
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa tocata
  • 1 ramulet cimbru verde
  • cateva frunze de dafin
  • 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor)
  • 1 dl vin alb sec
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • piper boabe (chaienna)

Mod de preparare

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presara sare si piper. Se prajeste pe un grill fierbinte, rumenindu-l bine pe ambele parti. Se micsoreaza focul si se continua coacerea intorcandu-l din cand in cand si ungandu-l cu untul topit pana la terminarea coaceri.

Pentru sosul alla diavola: 30 gr unt., 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura ceapa tocata, 1 ramulet cimbru verde, cateva frunze de dafin, 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor), 1 dl vin alb sec, 1 lingura de otet, sare, piper boabe (chaienna). Se pune intr-un vas vinul, otetul, ceapa, cimbrul, frunzele de dafin, putina sare si boabele de piper pisate. Se reduce pe foc lichidul de 2/3, la foc iute si adaugand supa de carne, fierband cateva secunde. Se strecoara si ce completeaza cu patrunjelul si piperul pisat, untul si se mai da la fiert cateva secunde.
Se serveste cu sosul alla diavola.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia