Placinta ciobanului este o mancare cu cartofi deosebita. Pentru aceasta reteta culinara va trebuie 700 gr carne tocata vita si cam 8 cartofi.
Placinta ciobanului este o mancare cu cartofi deosebita. Pentru aceasta reteta culinara trebuie sa taiati julien ceapa si ardeiul, iar morcovii cubulete.
Se calesc legumele in ulei 2 minute ,apoi adaugam carnea tocata si calim totul,amestecand des, 20 minute.
Presaram cimbru si boia dulce si stingem cu 2 linguri de apa plata si mai lasam pe foc 10 minute.
Cartofii (curatati ) se spala, se taie cubulete si se fierb in apa si un praf de sare, pana se inmoaie bine pentru a fi pasati. Se aduna spuma care se formeaza.
Dupa zdrobire, se amesteca cu margarina, un praf de delikat si se subtiaza cu 2 linguri de lapte sau 2 linguri de apa in care au fiert cartofii.
Intr-un vas special pentru cuptor,asezam carnea calita cu legumele, iar deasupra sprituim piureul de cartofi.
Introducem la cuptor pentru 20 de minute.
Placinta ciobanului se serveste calda alaturi de o salata de sezon.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii