Piureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.
Piureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. Se fierb repede, se scurg de apa si se trec cat sunt fierbinti printr-o sita. Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand au devenit albi si spumosi ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. Se mai bat apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat. Se serveste imediat.
Cu cat asteapta, cu atat este mai putin gustos. Se poate pregati piureul fara sa se mai treaca prin sita cartofii. Astfel, dupa ce au fiert, se scurg si se sfarama bine cu o lingura de lemn, pe margmea masinii. Se adauga untul si laptele si se mai bat repede, pana nu ramane nici un cocolos.
Piureul de cartofi se serveste fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii