Papricas de cartofi

Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • o ceapa mijlocie
  • 80 ml de ulei
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • sare
  • boia
  • chimen
  • 400 ml de apa
  • 50 g de cuburi soia

Mod de preparare

Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa marimea cartofilor. Cartofii mai mici se taie pe lungime. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 80 ml ulei. Se spala 4 ardei verzi, se taie rondele de cca 0,5 cm sau felii de 1 cm latime, se adauga la ceapa si se calesc impreuna. Cand ardeii se inmoaie, se spala 2 rosii potrivite si taiate in patru se adauga la ardei. Se fierb in continuare pana rosiile devin pasta, se prajesc apoi fara capac.Cand sosul nu mai are apa se adauga cartofii, sare 1 l.c. cu varf si l.c. boia. Pentru aroma deosebita se poate adauga ¼ de l.c. chimen. Se toarna 400 ml apa si se fierbe sub capac timp de 20 de minute pana cand devin moi cartofii. Atentie, sa nu fie prea fierti, pentru ca absorb toata cantitatea de apa si se ingroasa. Persoanele amatoare de gusturi unguresti pot folosi si ardei iute. Iarna, ardeii si rosiile se pot inlocui cu 4 linguri cu varf de ghiveci. Cei carora le place sa fie papricasul mai zemos vor folosi 0,5 l de apa.

Pana fierb cartofii, se pregateste o jumatate de portie jumari din 50 g de cuburi de soia, cuburile de soia inmuiate se taie in 3 – 4 bucati. Jumarile de soia se amesteca cu cartofii caliti, se servesc calzi, cu acritura, ca singur fel de mancare. Fiind mancare de iarna, papricasul de cartofi se poate consuma cu castraveti acri, cu ardei sau acritura asortata. Gatit vara, este delicios alaturi de o salata de castraveti cu smantana. Daca se gateste pentru a doua zi, se pune apa mai multa, pentru ca absorb multa apa si supa se ingroasa. Se pastreaza la frigider.
Alte retete vegetariene recomandate

Ciuperci umplute

Spanac cu orez

Mazare cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce