Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate. 7 k
Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate.
7 kg carne de vita de preferat ceafa. Se poate folosi si muschi sau pulpa de vita, dar cel putin jumatate trebuie sa fie ceafa. Se poate pune jumatate ceafa de vita si jumatate, in parti egale pulpa de porc degresata si pulpa de batal. In situatia cand compozitia este slaba se pune seu de oaie sau de vita, circa 50-200 g de fiecare kg de muschi sau pulpa, dar fara a fi prea grasa.
Aceasta carne se trece de doua ori primn masina de tocat cu sita mijlocie.
De obicei se foloseste supa de oase cu maduva de vita circa 3-4 kg puse in 6-7 litri de apa si puse la fiert, la foc potrivit pana scade la jumatate. Pentru ca nu intotdeauna avem timp sa facem supa si fiindca bicarnonatul da un gust aparte eu folosesc 3 l de apa minerala, la recipiente din sticla. Folosesc 1.5 litri in care pun mirodeniile, 75 g piper negru pudra, 100 g cimbru pudra, 25-30 g enibahar pudra, 10 g coriandru pudra, 5 g tarhon proaspat tocat marunt, 10 g chimen pudra, intr-un vas ermetic si il pun sa se incalzeasca la 22-25 grade. Framant carnea, circa o ora, la care adaug din timp in timp cate putin apa cu mirodeniile pana se absoarbe toata apa . O strng bine intr-un vas in asa fel incat sa aibe cat mai putin contactul cu aerul. Eventual pun folie de aluminiu si o presez usor si o dau la rece la frigider la 4-7 grade plus 24 de ore.
Pisez foarte bine usturoiul cu putina sare, 200-300 g, dupa gust si il frec cu putin ulei cat sa lege. Il sting cu 100 ml apa si il las circa o ora dupa care il strecor si pun zeama peste carnea adusa la temperatura camerii (scoasa de la frigider cu 2-3 ore inainte). Framant carnea circa o jumatate de ora (daca ai mixer puternic poti face treaba asta in 10 min). Se potriveste din sare, apoi se adauga cate putin restul de apa minerala (adusa si ea la 22-25 grade C), pana se incorporeaza toata fara ca din carne sa iasa apa. Se fac micii trecandu-se prin palnie mare de carnati d porc, se unge o tava cu ulei si se seaza fara sa se atinga intre ei si se ung cu o pensula imuiata in ulei. Ii dau la rece cel putin 12 ore acoperiti cu folie de aluminiu sau folie de plastic contractabila ca sa nu intre aerul. Inainte de a fi pusi pe gratar se scot micii de la frigider, se aduc la temperatura ambianta, fara a se desprinde folia decat inainte de a fi pusi la gratar bine incins cu jar iute din mangal. Aveti griza sa se intoarca de 3-4 ori, ca sa faca o crusta care sa tina mustul in interior, ceea ce-i da gustul specific. Pentru aceasta in timp ce se frig se ung cu o pensula imuiata in ulei in care s-a pus putina maioneza de usturoi si condiment barbeque pentru mici. ATENTIE! nu pun condiment de mici in compozitie. Daca se aprinde foc cu flacara se va stinge numai cu sifon sau apa minerala, incercand sa nu se atinga micii.
Fripti la gradar cu jar foarte incins.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii