Mancare scazuta de varza creata

Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza creata
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimion
  • 200 g cartofi
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g faina
  • ½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoirul, usturoiul si chimionul se inchid in "oul pentru fiert ceaiul”, iar ceapa se taie marunt sau se da pe razatoare. Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete marunte.

Intr-o cratita mai mare se fierbe 1,5 l apa, se sareaza putin, se adauga varza creata, cartofii si "oul pentru fiert ceaiul” apoi se fierbe , cratita fiind pe jumatate acoperita, la foc moale, pana se inmoaie totul (20-25 minute).

Se prajeste in ulei, faina ramanand deschisa la culoare, se aduga ceapa, care se caleste timp de 2 minute. Se trage de pe foc, se presara boia de ardei, omogenizam cu 1 dl de apa rece, apoi adaugam pe rand cate 1-2 polonice de zeama de fiert, sis a strecuram peste varza amestecand. Fierbem inca 10 minute fara capac, la foc moale.

Indepartam din tocanita "oul pentru fiert ceaiul”, saram dupa gust si condimentam cu piper proaspat macinat. Putem adauga alaturi tocanita de carne, carne fiarta cu usturoi, chiftelute, gratar sau carnat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia