Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoi
Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoirul, usturoiul si chimionul se inchid in "oul pentru fiert ceaiul”, iar ceapa se taie marunt sau se da pe razatoare. Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete marunte.
Intr-o cratita mai mare se fierbe 1,5 l apa, se sareaza putin, se adauga varza creata, cartofii si "oul pentru fiert ceaiul” apoi se fierbe , cratita fiind pe jumatate acoperita, la foc moale, pana se inmoaie totul (20-25 minute).
Se prajeste in ulei, faina ramanand deschisa la culoare, se aduga ceapa, care se caleste timp de 2 minute. Se trage de pe foc, se presara boia de ardei, omogenizam cu 1 dl de apa rece, apoi adaugam pe rand cate 1-2 polonice de zeama de fiert, sis a strecuram peste varza amestecand. Fierbem inca 10 minute fara capac, la foc moale.
Indepartam din tocanita "oul pentru fiert ceaiul”, saram dupa gust si condimentam cu piper proaspat macinat. Putem adauga alaturi tocanita de carne, carne fiarta cu usturoi, chiftelute, gratar sau carnat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii