Mancare de cartofi

Aceasta reteta de mancare cu cartofi este foarte simpla si gustoasa. Pentru a o pregati aveti nevoie de 1 kg de cartofi, foi de dafin, ulei si lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • dafin
  • 10 ml lapte

Mod de preparare

Curatam si spalam 1 kg cartofi. Apoi ii taiem cubulete de 1,5 cm. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei. Adaugam cartofii si mai calim impreuna cateva minute, apoi adugam atata apa, incat sa fie acoperiti pe trei sferturi (iarna adaugam apa cat sa ii acopere, deoarece cartofii sunt mai seci). Punem si o lingurita cu varf de sare, un praf de piper macinat, 2 frunze de dafin mai mici, sau o jumatate lingurita maghiran. Fierbem mancarea de cartofi sub capac aproximativ 15 minute, pana cand cartofii se inmoaie. La o lingurita de faina adaugam atata ulei, cat cuprinde si oparim pana face spuma. Luam rantasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam 10 ml lapte, amestecand mereu.

Turnam peste mancarea de cartofi si fierbem inca 5 minute, amestecand ca sa nu se prinda. Daca vrem sa mancarea fie mai colorata, adaugam in rantasul luat de pe foc, putina boia. Daca folosim cartofi noi, de vara, la rantas folosim doua linguri de faina. Se seveste cald. Este delicios cu chiftele de ciuperci, carne de soia Stefania, sau chiar oua ochiuri. Se pastreaza in frigider. Daca se ingroasa a doua zi, se adauga putin lapte si se mai da un clocot.


Se serveste calda, simpla, sau ca si garnitura
Alte mancaruri cu cartofi recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia