Pentru a prepara aceasta reteta de mancare cu cartofi sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, oua, ulei, galbenus, usturoi, smantana, zeama de varza.
Cartofii se spala si se pun intr-o oala sa fiarba in coaja. Dupa ce au fiert, se curata si se taie in 4. Se lasa sa se raceasca. Se pune intr-o oala zeama de castraveti murati sau de varza si se pun cartofii raciti in ea. Se pun deoparte, la rece, o noapte intreaga.
Dimineata se curata o ceapa si se taie in felii subtiri. Usturoiul se piseaza. Ouale se fierb si se taie in cuburi. Cartofii se scot din zeama, se pun intr-un castron si se amesteca cu ceapa.
Dintr-un galbenus se face o maioneza, care se amesteca cu smantana.
Se amesteca toate si se servesc.
Alte retete recomandate:
Ciuperci umplute
Pulpe de pui la cuptor
Ciorba de salata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii