Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia
Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua. Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. . Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast. Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, cu smantana amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin. Pentru infometati, acest fel de mancare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii