Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.
Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg, se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se dau pe razatoarea mare sau piseaza. Se adauga 2 galbenusuri si incepe sa se framante aluatul. Se adauga faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele de aproximativ 2 cm, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata.
Pentru sos se incinge uleiul, se adauga ceapa, pasta de rosii iar la sfarsit sunca sau muschiuletul, se condimenteaza cu sare si putin marar tocat marunt. Se adauga putina apa daca este nevoie si se lasa 10-15 minute la foc mic.
Gnochi se servesc calzi, cu mozzarella sau parmezan.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii