Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere. Ii fierbem bine, pana se i
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere.
Ii fierbem bine, pana se inmoaie, ii zdrobim si treptat incorporam faina, amestecand continuu, dar nu luam jos de pe foc.
Punem atata faina, cat cuprind cartofii.
Amestecam bine si continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Ceapa se toaca marunt si o calim in ulei.
Punem compozitia intr-o farfurie intinsa si presam cu podul palmei, pana cand obtinem o grosime de un deget, stropim cu uleiul in care s-a calit ceapa si formam cu lingura galuste, care se pot servi ca si fel de baza cu smantana, dupa ce le-am rumenit putin in tigaie.
Se mai pot servi ca si garnitura langa carnea de vanat.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii