Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si sman
Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si smantana. Se amesteca bine si se adauga apoi faina. Se lasa in repaus aluatul, iar in acest timp se curata de samburi prunele si se fac galustele. Se ia aluatul in palma, se face o mica gaura, se pune pruna si se infasoara in foaie, rotunjind-o.Se pun apoi galustele intr-o tava presarata cu faina. Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga galustele. Se lasa sa dea 1-2 clocote si se scot cu spumiera. Se asaza in tava, unsa cu unt si se prajesc in pesmet.
Se pot coonsuma atat calde cat si reci. Pentru un plus de aroma le puteti presara cu scortisoara si zahar. Alte retete culinare:
Ciuperci umplute Papanasi fierti Muschi de porc la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii