Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si sman
Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si smantana. Se amesteca bine si se adauga apoi faina. Se lasa in repaus aluatul, iar in acest timp se curata de samburi prunele si se fac galustele. Se ia aluatul in palma, se face o mica gaura, se pune pruna si se infasoara in foaie, rotunjind-o.Se pun apoi galustele intr-o tava presarata cu faina. Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga galustele. Se lasa sa dea 1-2 clocote si se scot cu spumiera. Se asaza in tava, unsa cu unt si se prajesc in pesmet.
Se pot coonsuma atat calde cat si reci. Pentru un plus de aroma le puteti presara cu scortisoara si zahar. Alte retete culinare:
Ciuperci umplute Papanasi fierti Muschi de porc la cuptor
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii