1. COMPOZITIA: Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert. Texturatul de
1. COMPOZITIA:
Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert.
Texturatul de soia se fierbe timp de 15 minute separat de legume.
Orezul se da in cateva clocote.
Cand sunt fierte se scurg bine si se lasa sa se racoreasca, apoi morcovii impreuna cu telina, cartofii si ceapa se dau prin masina. Se adauga oul batut spuma cu sarea, piperul mozaic macinat, ciupercile uscate, cimbrul uscat, oregano, mararul uscat si patrunjelul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se adauga orezul bine scurs si texturatul de soia granule scurs bine. Se framanta usor compozitia rezultata pana ce devine omogena. Se taie fin ceapa rosie si se adauga si ea in compozitie, reamestecandu-se.
2. ALUATUL:
Se bate oul spuma, se adauga 1 cana de lapte, sarea, praful de copt dizolvat in otet de mere, untul topit, apoi faina se presara in "ploaie" si se amesteca pana se otine o coca suficient de tare pentru a putea fi prelucrata cu sucitorul.
Se presara putina faina pe masa de lucru, se mai framanta aluatul avand grija sa nu il ingrosam prea tare. Se intinde aluatul cu sucitorul pana si se da o forma in functie de vasul care va merge la cuptor ( de preferinta o cratita sau o tava rotunda), iar cand e gata foaia de aluat ( groasa cam de 5 mm ) se ruleaza pe sucitor apoi se deruleaza de pe sucitor in vas avand grija ca marginile foii sa acopere vasul de jur imprejur si pe dinafara.
Se adauga compozitia de legume in foaia de aluat ( ATENTIE!!! DACA UMPLETI FOAIA INAINTE DE A O PUNE IN VAS VA FI MULT MAI GREU SA O MUTATI IN VAS!!!! ) se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu albus de ou si se mai toarna un pic de unt topit pe deasupra.
Se pune la cuptor la foc mediu si se coace timp de 20-25 minute pana cand s-a rumenit ( e gata cand are o culare aurie! )
Inainte de a scoate drobul din vas se acopera cu un capac si se tine acoperit cca 15 minute pentru a aburi si a facilita desprinderea de pe peretii vasului.
Se serveste de preferinta rece, ( taiat felii la fel ca un tort); se poate servi ca atare sau drept garnitura pentru alte feluri de mancare.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii