Cuibulete de cartofi pentru vegetarieni

Se prajeste bine ceapa in uleiul incins. Se curata, se spala, se taie in jumatati pe lung si se scobesc cartofii iar miezul se pune la fiert impreuna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cuibulete de cartofi pentru vegetarieni

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 2 oua mari
  • 1 ceapa alba
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • ciuperci uscate
  • patrunjel uscat
  • 1 pahar ulei floarea soarelui
  • 300 gr apa fiarta sau plata
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se prajeste bine ceapa in uleiul incins. Se curata, se spala, se taie in jumatati pe lung si se scobesc cartofii iar miezul se pune la fiert impreuna cu morcovul.

Se aseaza cartofii jumatati, scobiti, in tava care merge la cuptor cu 1/2 pahar ulei si 300 gr apa plata sau fiarta. Se baga in cuptorul incins. Cand sunt aproape copti se scot si se lasa sa se racoreasca un pic.

Se bat ouale cu sarea, piperul, ciupercile uscate si ceapa prajita. Dupa ce au fiert cartofii si morcovul se paseaza bine (ca un piure) si se adauga ouale cu ceapa amestecandu-se bine, se adauga si bulionul in compozitie. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de cartofi aproape coapte, se adauga si cealalta jumatate de pahar de ulei pe deasupra, patrunjelul uscat si se mai tin la cuptor inca 20 de minute pana se rumenesc pe deasupra.
Se servesc pe un platou cele 10 jumatati (ajung pentru 5 persoane/2 bucati de cap de om ) Se servesc fie calzi fie la temperatura camerei ca garnitura sau fel principal de mancare ( in cazul vegetarienilor ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia