Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste; apa se indeparteaza. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si se da prin masina de tocat impreuna cu cartofii. Se amesteca cu 75 g faina, ou, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia se modeleaza sub forma de chiftele de marime potrivita, care se prajesc in ulei. Sosul de lamaie se prepara din suc de lamaie, faina dizolvata in lapte si sare, amestecandu-se continuu. Se fierbe 5 minute. Chiftelele se servesc cu sosul de lamaie.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie se servesc calzi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaGogu-Pintenogu a fost un cocosel tanar pe care mama mi l-a donat in scopuri umanitare, adica sa fac eu o supa delicioasa care...
Supa Gogu-Pintenogu cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot
Comentarii