Cartofi frantuzesti cu feta si cascaval

Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti cu feta si cascaval

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 500 g feta
  • 400 g cascaval
  • 7 oua fierte
  • margarina pentru uns tava
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 oua crude
  • 100 g faina
  • 150 ml lapte
  • 350 ml smantana
  • 2 linguri cu varf de margarina
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora, dupa care se curata de coaja si se taie rondele.
Se unge o tava cu margarina si se aseaza primul strat de rondele de cartofi. Aveti grija sa impartiti cantitatile in 3, pentru ca o sa fie 3 straturi.
Ouale fierte se taie si ele felii, iar cascavalul si feta se dau pe razatoare.

Sosul se face asa:
Intr-o cratita, se topesc 2 linguri cu varf de margarina. Apoi se adauga 100 g faina si se amesteca pana se rumeneste putin. Se adauga si laptele si se amesteca bine bine pana se face un sos fin. La final se adauga smantana, sare si cele 2 oua batute amestecandu-se.
Peste primul strat de cartofi se adauga felii de oua, apoi branza, apoi cascaval si ultima data sos.
Venim din nou cu al doilea strat de cartofi, oua, branza, cascaval si sos.
Al treilea strat va fi cu cartofi, branza, cascaval si sos.
Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora pana se face deasupra o crusta rumenie.


Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval se servesc calzi, simpli sau cu friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia