Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

Este o masa usoara care se poate servii atat la pranz cat si seara si sincer, nu are nevoie de carne. Cu o salata de cruditati alaturi ii va satisface si pe cei mai mofturosi... Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii noi
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 conserva porumb
  • 100 g branza Camembert
  • pentru servit deasupra:
  • fulgi de chili rasniti
  • fulgi de branza pecorino sau parmezan

Mod de preparare

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici, se pot lasa cu tot cu coaja (daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi.

Ungem un vas termorezistent cu o lingura de unt. Punem cartofii in vas, adaugam sare si piper proaspat macinat, boabele din conserva scurse de zeama si amestecam putin. Branza Camembert o taiem in cuburi si o punem peste cartofi.

Separat, intr-un castron batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta. Adaugam smantana, putin ulei de masline si amestecam. Punem amestecul peste celelalte ingrediente din vasul termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 50 minute, pana cartofii sunt patrunsi, moi, dar nu sfaramitati. In ultimele 10 minute inlaturam folia si lasam sa prinda crusta deasupra. Serviti mancarea calda cu salata preferata. Pentru un plus de savoare, am rasnit deasupra fulgi de chili si am presarat putina branza pecorino.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce